maandag 21 januari 2013

Bushcraftbijeenkomst


Van 1 tot 4 november vond in het bos ‘t Ename de eerste Bushcraftbijeenkomst plaats. Enkele enthousiastelingen organiseerden dit gebeuren om mensen met een passie en interesse voor ‘leven van en overleven in de natuur! bijeen te brengen en kennis en ervaringen uit te wisselen. Een 70-tal mensen leefden 4 dagen in het bos en konden dagelijks uit een uitgebreid workshops kiezen.

Ook Groenhoutatelier werd gevraagd om enkele korte workshops te geven. Hoewel groenhoutbewerking strikt genomen geen onderdeel is van bushcraft,  leunt het er toch sterk bij aan. In die zin dat bushcrafters ook heel wat houtbewerkingstechnieken onder de knie hebben en functionele zaken maken met het hout dat ze op tochten vinden. Alleen houden zij het meestal bij een mes en een bijl terwijl het arsenaal gereedschap en werkbanken dat Groenhoutatelier gebruikt heel wat uitgebreider is.

Op zaterdag gaven we 2 keer een sterkt ingekorte versie van onze basismodule en op zondag kon een groep proeven van het houtdraaien. Hieronder enkele impressies.Eén van de andere workshops was het vellen van hakhout met handgereedschap en werd gegeven door Filip Verhaeghe van Terra Tools. Groenhoutatelier werkt nauw samen met Terratools en vullen mekaar goed aan.Tot slot een foto van de workshop ‘vuurboog’.De bushcraftgroep is van plan om geregeld dergelijke evenementen te organiseren. Je kan op de hoogte blijven door lid te worden van deze facebookgroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten